18.-20.5.2018 Avaa sydämesi -joogaretriitti – Sari Rito/Funkyfit

 kategoriassa Tapahtumat, Uutisia Wäärälästä

Anna itsellesi lahjaksi lempeää läsnäoloa.

Tule aloittamaan uusi vuodenaika kevään kauneuden keskellä. Anna joogan hoitaa ja helliä kehoa sekä mieltä Wäärälän tunnelmallisen tuvan suojissa. Hiljenny itsesi äärelle ja löydä yhteys kehon, mielen ja hengityksen välillä. Harjoitusten avulla tasapainotamme kehoa, jolloin oman mielen tutkiminen ja itseensä tutustuminen tulevat lähemmäksi. Joogan lempeä asenne omaan kehoon ja sen rakastamiseen avaa oven hyväksyvälle suhtautumiselle itseesi.

Retriitissä yhdistämme rauhoittavan ja rentouttavan Yin-joogan hellästi vahvistavaan hatha-joogaan. Päivittäisten harjoitusten vaikutuksia voimistamme kasvisruuan sekä luonnon läheisyyden avulla.

Viikonlopun aikana sinun on mahdollista nauttia rantasaunasta, poreista sekä tilaa ympäröivän järven ja metsän kauneudesta sekä rauhasta.

Kenelle? 

Jos kaipaat rauhaa ja lempeää liikettä keholle sekä mielelle. Jos kaipaat kauneutta ja luontoa ympärillesi- kaukana omasta arjesta ja kiireistä, on tämä viikonloppu juuri sinulle tarkoitettu. Retriitissä yhdistämme dynaamisen joogan ja pehmeän, hellivän Yin joogan kokonaisuudeksi joka rentouttaa, voimistaa sekä rauhoittaa.

Joogataustaa ei vaadita. Olet tervetullut retriitille olet sitten ensikertalainen tai jo joogapolkua pidempään kulkenut.

Hinta: 392€- 15.4 saakka, jonka jälkeen hinta on 425€. Hinta sisältää joogatunnit, ruokailut, majoituksen sekä saunan.

Ohjaajana: Sari Rito

Milloin? Perjantai 18.5-sunnuntai 20.5

Millaista joogaa?

Hatha-jooga

Hatha-jooga jollaista kurssin voimistavassa, Yang, osiossa harjoitamme on lempeää, hengityksen tahdissa tehtävää asana (asento) harjoitusta. Asanoita ei suoriteta vaan liikutaan, hengityksen tahtiin- kehoa kuunnellen ja tuntemaan oppien. Tarkoitus ei ole venyä ääriasentoihin vaan tehdä hyvää keholle, on sen tila tässä hetkessä sitten notkeampi tai kankeampi.

Yin-jooga

Yin-jooga puolestaan tarjoaa vastapainoksi lempeästi huoltavaa harjoitusta, jossa asanoissa viivytään useiden minuuttien ajan. Harjoituksen rytmi on hidas ja asanoiden tulisi olla ennen kaikkea rentoja, niissä ei pusketa äärirajoille vaan opetellaan ymmärtämään että vähemmän on enemmän. Yin- asanoiden vaikutus kohdistuu fyysisen kehon syvempiin osiin; sidekudoksiin, niveliin ja kalvorakenteeseen. Henkisellä puolella yin tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä ja olla läsnä itselleen. Asanoissa viipyminen antaa mahdollisuuden hiljentyä kuulemaan mitä keholla, mielellä ja sydämellä on kerrottavana. Monesti harjoituksen suurimmiksi haasteiksi nousevatkin juuri oman mielemme haasteet sekä kärsimättömyys. Pelkästään jo se että malttaa olla suorittamatta harjoitusta ja puskematta kehoa vaan hyväksyy sen rajoitukset ja pintaan nousevat vaikeatkin tunteet, riittää harjoittamaan kärsivällisyyttä ja läsnäoloa.
Yin ja Yang kuvaavat kahta puolta, joiden tasapainottamisesta koko elämässä ja sen eri osa-alueissa lopulta on kyse. Sana Yang tarkoittaa ”vuoren aurinkoista puolta” ja Yin puolestaa kuvaa ”vuoren varjoisaa rinnettä”. Valo ja varjot ovat läsnä niin jokaisessa päivässä kuin koko elämässä ja me tarvitsemme molempia. Kehoa energisoivaa valoa ja Yangia, sekä kehoa rentouttavaa ja palauttaa varjoa, eli Yinia.

Aikataulu:
Perjantai 18.5 Klo 15.30- saapuminen ja majoittuminen
Sunnuntai 20.5 Klo 14.30- Retriitin päätös
Tarkennettu aikataulu ruokailuineen lisätään pian.

Missä? Wäärälän tupa, Ruuhimäessä, Keski-Suomen sydämessä.

Mitä tarvitset mukaan? Oman joogamaton, vesipullon ja villasukat

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari@funkyfit.fi tai leeni.minkkinen@waarala.fi

Lue lisää Sarista

Uusimmat jutut
Ota yhteyttä

Kysy, ehdota, tilaa tai varaa - lähetä viestisi niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian!

Etkö saa selvää? Klikkaa tästä uusi sana. captcha txt