Terveyttä, sairautta, elämänmakuista elämää….

 In Uncategorized, Uutisia Wäärälästä

Kaunista aamua teille kaikille. Mikä ihana auringonvalo täältä toimiston ikkunasta näkyykään!

Tervetuloa mukaan matkalleni terveyden ja sitä kautta hieman myös sairauksienkin maailmaan.
Tämä blogi on minun matkaani, oivalluksiani, ajatuksiani sekä keskeneräisyyttäni juuri tässä hetkessä. Tätä kautta haluan kanavoida omia tuntojani & oivaltaa samalla itse lisää mutta haluan jakaa näitä kokemuksiani myös siinä toivossa, että joku teistäkin voisi saada niistä jotain.
Kerron vielä joku kaunis päivä enemmänkin matkastani tähän saakka mutta tänään haluan jutella hieman sunnuntain luentokokemuksestani.

Kävin kuuntelemassa ensimmäistä kertaa elämässäni Paula Heinosen luentoa. Tiedän, että hänen persoonansa ja ajatuksensa jakavat mielipiteitä mutta silti tiesin, että hänet minun on tässä kohtaa elämääni tavattava. Olen sairastellut elämäni aikana jos jonkinlaista juttua. Tällä hetkellä pinnalla on rankakipujen (kerron niistä jossain kohtaa myöhemmin lisää) lisäksi kilpirauhanen, joka oli myös sunnuntaisen luennon aiheena. Kilpirauhasongelmat ovat Suomessa räjähtäneet käsiin, miksi?? Tähän faktaan sekä omaan ongelmaani lähdin siis hakemaan päivästä tietoa ja lisää ymmärrystä. Voi että millaisen uskonvahvistuksen jälleen omille tuntemuksilleni luennolta sainkaan ja voi että miten valoisa luennoitsija Paula onkaan!

Olen koko aikuisikäni uskonut, että meidän omilla ajatuksilla sekä teoilla on se suurin vaikutus terveyteemme tai sairauteemme. Olen tuntenut, että emme voi ainoastaan heittäytyä lääkäreiden armoille ja toivoa, että he parantaisivat sairautemme sekä nostaisivat elämämme laatua, vaan olemme itse vastuussa hyvinvoinnistamme.
Olen äärimmäisen kiitollinen noille monille ihanille lääkäreille ja hoitajille, jotka ovat monessa kohdassa polkuani auttaneet minua ja perhettäni mitä hurjempien juttujen yli mutta henkilökohtaisesti tiedän, että en voi vain odottaa, että minun terveyteni olisi täysin heidän vastuullaan tai käsissään. Tämä vahvistui sunnuntaina. Omat valintani stressinhallinnan, ruokavalion, lisäravinteiden sekä jokapäiväisen elämäni kanssa ovat ne SUURIMMAT tekijät elämänlaatuni kanssa. Ne eivät kenties voi estää kaikkia sairauksia mutta ne vaikuttavat aivan kaikkeen.

Menemättä sen enempää tällä kertaa itse kilpirauhaseen ja siitä saamiini oivalluksiin haluan muistuttaa niin itseäni kuin teitä kaikkia, että otetaan elämä omiin käsiimme <3
Jos haluat, lähde matkaani tekemään kolme lupausta itsellesi:

1) PYSÄHTYMINEN

omaa-aikaa

Jos ja kun olemme stressaantuneita, löydetään ne omat, toimivat tavat helpottaa tuota kuormitusta. (Huomioksi vielä, että stressi on paljon muutakin kuin perinteinen työstressi. Se voi olla mitä tahansa kuormitusta, henkistä painetta joka rasittaa kehoa ja mieltä). Pyritään siis löytämään alkuun vaikka vain 5 minuuttia päivässä aikaa itsellemme, jolloin tyhjennämme mielen ja rentoutamme kehomme. Se voi olla joogaa, meditaatiota, pötköttelyä tai vaikka metsässä kiven päällä istuskelua. Mikä kenellekin on se oikea juttu. Ja jos vain suinkin on mahdollista niin pidentäkää tuota aikaa pikku hiljaa. Mutta tehkää se joka päivä. Tämä itsestään voi jo muuttaa elämää aivan huikeaan suuntaan! Jee :)))

2) RAVINTO

tomaattikeitto

Luvataanpas myös, että emme kohtele kehoamme huonosti ruokkimalla sitä päivästä toiseen heikkolaatuisella ravinnolla. Hellitään sitä kuin pientä lasta, jolle haluamme vain parasta. Se on elämänvoimamme fyysinen kantaja, jota haluamme auttaa jaksamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kuulostelkaa tässäkin itseänne, mikä teille on sitä parasta ravintoa ja mikä taas ei sovi kehollenne alkuunkaan. Siinäkin olemme yksilöitä!

3) LIIKE

lenkkivermeet

Ja kolmantena muistutuksena meille kaikille, että liikutetaan kehoamme säännöllisesti. Meitä ei ole luotu istumaan, vaan kehomme kaipaa liikettä jaksaakseen. Etsitään se oma tapa liikkua se mikä samalla tuo aivoihin sen hyvänolon tunteen. Jos liikkumisesta tulee stressi, se kuormittaa kehoa vain lisää. Liikkeen tulee vapauttaa hyvää oloa myös mieleemme. Jokaiseen hetkeen ja jokaiselle ihmiselle löytyy aivan varmasti se juuri oikea tapa kehon lempeään liikuttamiseen <3

Nämä ajatukset pinnalla tässä aamussa.
Halaus, Rakkautta ja Voimaa juuri sinulle <3 <3 <3

 

Leeni

 

Recent Posts
Ota yhteyttä

Kysy, ehdota, tilaa tai varaa - lähetä viestisi niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian!